Politika zasebnosti

Izjava o zasebnosti

 

Ker nam vaša zasebnost veliko pomeni, skrbno varujemo vse osebne podatke, ki jih delite z nami in vedno jasno povemo, na kakšen način obdelujemo vaše osebne podatke.

V tem dokumentu opisujemo, kako uporabljamo in obdelujemo vaše osebne podatke. Tukaj pa tudi najdete navodila o tem, kako nas kontaktirati v primeru vprašanj o osebnih podatkih. Na ta vprašanja bomo z veseljem odgovorili. Prosimo vas, da si preberete tudi našo Izjavo o piškotkih, kjer boste izvedeli, kako tbs-team24.com uporablja piškotke in podobno tehnologijo.

Če ste naše storitve že uporabljali, najbrž veste, da tbs-team24.com ponuja naročnikom prijazne storitve, ki so enostavne za uporabo. Naše podjetje se je iz družbe, ki je bila usmerjena v organizacijo pomoči gospodarskim vozilom, preobrazilo v center za univerzalno pomoč, ki je osredotočen na inovacije in razvoj storitev pomoči. V tem celotnem obdobju nam je besedo »storitev« uspelo povzdigniti v višave. V okviru naših storitev vam zagotavljamo zdravstveno asistenco z našo trajno in zanesljivi mrežo izvajalcev zdravstvenih storitev. Pomagamo vam pri težavah na cesti z našo storitvijo Pomoč na cesti. Poskrbimo za pomoč na domu ter poskrbimo za pomoč našim strankam. Smo asistenčna platforma, ki je dosegljiva 24 ur na dan, 7 dni na teden.

Ta izjava o zasebnosti velja za vse vrste informacij, ki jih zbiramo.

Izjavo o zasebnosti bomo občasno spreminjali. Če vam vaša zasebnost veliko pomeni, redno obiskujte to stran in izvedeli boste vse o spremembah. Če bomo vnesli spremembe v Izjavo o zasebnosti, ki bodo vplivale na vas (na primer, če nameravamo obdelovati vaše osebne podatke za druge namene, kot so bili v preteklosti navedeni v tej Izjavi o zasebnosti), vas bomo o tem obvestili, preden bomo začeli z novimi dejavnostmi.

Pomembno: če se s to Izjavo o zasebnosti ne strinjate, morate prenehati uporabljati naše storitve. Če se z našo Izjavo o zasebnosti strinjate, lahko dalje spremljate naše objave.

Kakšne vrste osebnih podatkov zbiramo?

Tbs-team24.com zbira in uporablja osebne podatke, ki nam jih posredujete. Za prijavo na novice zadostuje podatek o vašem elektronskem naslovu. Če ste naročili kakšno drugo storitev, ki jo ponujamo potrebujemo še vašo GSM številko, e-naslov ter podatek o imenu in priimku, naslovu.

Osebni podatki, ki jih zbiramo samodejno

Tudi če pri nas ne naročite storitve, ob vašem obisku naše spletne strani ali aplikacij avtomatsko zbiramo določene podatke. Ti vključujejo vaš IP-naslov, datum in čas dostopa do naših storitev, strojno in programsko opremo ali brskalnik, ki ga uporabljate, in podatke o operacijskem sistemu vašega računalnika, različici aplikacije in jezikovne nastavitve. Zbiramo tudi podatke o klikih in prikazanih straneh. V sklopu delovanja spletnih strani uporabljamo tudi piškotke. Več o piškotkih lahko preberete v Izjavi o uporabi piškotkov.

Če uporabljate mobilno napravo, zbiramo tudi podatke, ki identificirajo vašo mobilno napravo, nastavitve in karakteristike naprave, zrušitve aplikacije in druge sistemske aktivnosti.

Za kakšne namene zbiramo in uporabljamo vaše osebne podatke?

Zbrane vaše osebne podatke uporabljamo na več načinov. Vaše osebne podatke bomo uporabljali za:

a) pošiljanje elektronskih novic in obvestil,
b) komuniciranje z vami (z vami smo v stiku tudi v drugih primerih, med drugim prek elektronske pošte, navadne pošte, telefona ali SMS sporočila - izbrana metoda je odvisna od kontaktnih informacij, ki ste jih delili z nami),
c) izboljšanje naših storitev (osebne podatke uporabljamo tudi v analitične namene kot del našega truda, da izboljšamo naše storitve in izkušnje uporabnikov. Podatke pa lahko uporabimo tudi za testiranje, odpravljanje težav in izboljšavo delovanja in kakovosti naših spletnih storitev. Glavni cilj je optimizacija in prilagajanje naše spletne platforme vašim potrebam, zaradi česar je našo stran lažje in bolj prijetno uporabljati.
d) za pravne zadeve (poleg naštetega moramo v nekaterih primerih uporabiti vaše podatke za reševanje pravnih sporov, za regulativne preiskave in skladnost ali za upoštevanje zakonitih zahtev organov pregona.).

Razen zgoraj navedenih podatkov bomo izključno za potrebe dokazovanja osebne privolitve zbirali podatek o naslovu spletne strani, na kateri je bila dana privolitev ter vašem IP naslovu, ko ste dali privolitev in čas privolitve in druga sporočila, ki nam jih boste poslali za izvrševanje vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov. Za namene spremljanja odjav in omejitev obdelave bomo zbirali datum odjave oziroma omejitve obdelave ter elektronska sporočila s katerimi ste bili obveščeni o odjavi in druga sporočila, povezana z izvrševanjem vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov.

Imate pravico, da se od elektronskih novic in obvestil oziroma vabil na dogodke kadarkoli odjavite oziroma prekličete vašo privolitev.

Z vsakim sporočilom, ki bo vseboval novico, obvestilo ali vabilo, bomo poslali tudi povezavo na spletno stran z enostavno odjavo oziroma preklicem privolitve, vaš preklic privolitve pa lahko vedno sporočite tudi na elektronski naslov .

Osebne podatke bomo obdelovali tako dolgo, dokler ne bomo prejeli vaše zahteve za odjavo, ki samodejno pomeni preklic privolitve. Po prejemu zahteve za odjavo ne bomo več uporabljali zbranih osebnih podatkov za pošiljanje elektronskih novic oziroma vabil na dogodke ter za potrebe profiliranja. Po odjavi oziroma preklicu privolitve bomo podatke izbrisali v roku 30 dni.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Zbrane osebne podatke bodo obdelovali naši zaposleni, ki so zadolženi za pošiljanje novic in obvestil po elektronski pošti ter skladno s predpisi naša pooblaščena oseba za varstvo podatkov.

Pri obdelavi vaših osebnih podatkov na zgoraj opisani način upoštevamo naslednje pravne podlage:

Za namen a) potrebuje tbs-team24.com vašo privolitev. Za namen b) se tbs-team24.com sklicuje na pravno podlago, da je obdelovanje osebnih podatkov nujno za izvajanje pogodbe. Če potrebni osebni podatki niso posredovani, tbs-team24.com ne more izvesti storitve niti ne more zagotoviti pomoči uporabnikom. Za namene c) se tbs-team24.com sklicuje na svoj zakonit poslovni interes, da zagotavlja svoje storitve, preprečuje prevare in izboljšuje svoje storitve. Kadar bodo osebni podatki uporabljeni za zakonit interes tbs-team24.com ali tretje osebe, bo tbs-team24.com vedno uravnotežil vaše pravice in interese za zaščito vaših osebnih podatkov s pravicami in interesi tbs-team24.com ali tretje osebe. Za namene d) se tbs-team24.com, kjer je ustrezno, sklicuje tudi na izpolnitev zakonskih obveznosti (kot so zakonite zahteve organov pregona).

Kontaktni podatki

Upravljavec osebnih podatkov za to privolitev je:
TBS TEAM 24 d.o.o., Ljubljanska ulica 42, SI – 2000 MARIBOR
Oznaka zbirke pri upravljavcu je EDO-005.

Vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

Pravica dostopa

Imate pravico preveriti ali o vas zbiramo osebne podatke in v tem primeru imate pravico tudi do vpogleda v te podatke.

Če kot posameznik želite, da preverimo ali o vas zbiramo osebne podatke, lahko to pisno zahtevate po elektronski pošti.

Pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«)

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, mi pa imamo obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati v naslednjih primerih:

posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, obdelavi ugovarja (glejte pravico do ugovora),
če posameznik prekliče privolitev, na podlagi katere poteka obdelava,
osebni podatki so bili obdelani nezakonito,
osebne podatke je treba izbrisati zaradi izpolnitve zahtev v predpisih.
Izbrisa ne bomo izvedli, če je obdelava osebnih podatkov potrebna:
za izpolnjevanje pravne obveznosti obdelave na podlagi predpisov,
za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Če kot posameznik želite, da vaše osebne podatke izbrišemo, lahko to pisno zahtevate. Pravico do izbrisa lahko uveljavljate samo v omejenih primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do popravka

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami.

Ob upoštevanju namenov obdelave imate pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Pravica do popravka

Ker osebne podatke obdelujemo za namene neposrednega trženja, imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov v zvezi z vami za namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kadar je povezano s takim neposrednim trženjem.

Pravica do omejitve obdelave

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da omejimo obdelavo v primeru:

če oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,
je obdelava nezakonita in kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe,
osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov potrebujete sami kot posameznik, na katerega se nanašajo,
ste kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler ni ugotovljeno ali naši zakoniti razlogi kot upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi kot posameznika.

Če ste kot posameznik zahtevali omejitev iz navedenih razlogov, potem lahko podatki le še shranjujemo, vse druge vrste obdelav pa lahko izvajamo le:

z vašo privolitvijo kot posameznika, na katerega se ti nanašajo,
za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov,
zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe ali
zaradi pomembnega javnega interesa Unije ali države članice.

Pred preklicem (torej prenehanjem) omejitve obdelave osebnih podatkov vas moramo o preklicu omejitve obvestiti kot posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Če smo zavrnili vašo zahtevo po izbrisu podatkov ali pa želite le omejiti obdelavo vaših osebnih podatkov, lahko pisno zahtevate, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov. Pravico do omejitve lahko uveljavljate samo v omejenih primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Brez poseganja v katero koli drugo upravno ali pravno sredstvo imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu, zlasti v državi članici, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Nadzorni organ, pri katerem je vložena pritožba, vas bo kot pritožnika obvestil o stanju zadeve in odločitvi o pritožbi, vključno z možnostjo pravnega sredstva na podlagi 78. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico, da vložite pritožbo na naslov:

Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si

Informacijski pooblaščenec vas bo skladno s predpisi obvestil o stanju zadeve in njegovi odločitvi o pritožbi.

Obdelovalci osebnih podatkov

Obdelovalec osebnih podatkov, ki zagotavlja tehnično delovanje elektronskih privolitev ter hrambo zbranih podatkov je:

Mailchimp

Za naše spletne strani in obdelavo osebnih podatkov skrbimo z našimi zunanjimi sodelavci.

Posredovanje osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam ali v tretje države, razen v primerih, ki jih določa zakon, kar se nanaša predvsem na primere, če bi podatke zahtevale za to pooblaščene osebe oziroma organi.

Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot posameznik imate pravico, da v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki prejmete osebne podatke, ki se nanašajo na vas in ste jih posredovali upravljavcu. Pod določenimi pogoji lahko zahtevate, da se ti podatki posredujejo drugemu upravljavcu.

Katerim varnostnim ukrepom in ukrepom shranjevanja sledi TBS-Team z namenom zaščite vaših osebnih podatkov?

Sledimo ustreznim ukrepom, da bi preprečili neavtoriziran dostop do osebnih podatkov in njihovo zlorabo.

Vaše osebne podatke bomo hranili toliko časa, kolikor menimo, da je to potrebno, da bi vam zagotavljali uporabo naših storitev, da bi vam nudili svoje storitve (vključno z urejanjem spletnega uporabniškega računa (če je ta ustvarjen)), da bi upoštevali veljavno zakonodajo, razrešili spore s strankami ter kolikor je potrebno, da lahko nadaljujemo s svojim poslovanjem, vključno z odkrivanjem in preprečevanjem goljufij in drugih nezakonitih dejavnosti. Za vse osebne podatke, ki jih hranimo, velja ta Izjava o zasebnosti. V primeru vprašanj glede določene dobe shranjevanja nekaterih vrst osebnih podatkov, ki jih o vas obdelamo, vas prosimo, da se obrnete na nas prek kontaktnih podatkov, navedenih zgoraj.

Za namen zaščite in varovanja osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, uporabljamo ustrezne poslovne sisteme in postopke. Uporabljamo tudi varnostne postopke ter tehnične in fizične omejitve pri dostopanju in uporabi osebnih podatkov na naših strežnikih. Dostop do osebnih podatkov ima le pristojno osebje v času njihovega dela.

Pojasnila o rabi spletnih piškotkov

Piškotek je kratko besedilo, ki ga obiskano spletno mesto pošlje brskalniku. Na ta način si spletno mesto lažje zapomni nastavitve, ki jih imate kot uporabnik izbrane (npr. jezik), kar bistveno olajša vaše nadaljnje obiske strani. Piškotki torej poenostavijo brskanje po spletu ter omogočajo hitrejšo in bolj enostavno uporabniško izkušnjo. Uporablja jih večina spletnih strani.

Za lažjo odločitev, kako ravnati s piškoti, smo za vas pripravili dodatna pojasnila. Prosimo, upoštevajte, da se z uporabo spletne strani in spremljajočih

Vrste piškotkov

Piškotki so, recimo jim vrsta datoteke, ki jih med vašim obiskom spletne strani le-ta ustvari in vanje shrani podatke. Tako vam je ob naslednjem obisku zagotovljeno mnogo lažje in hitrejše brskanje po strani. Ločimo dve vrsti piškotkov, in sicer:

Začasni piškotki (session cookies), ki so ustvarjeni zgolj začasno in beležijo podatke med vašim brskanjem. Ko zaprete okno vašega brskalnika, se piškotki izbrišejo.
Trajni piškotki (persistent cookies) ostanejo na vašem računalniku ali drugi napravi in so aktivirani vsakokrat, ko obiščete spletno stran.

Katere trajne piškotke uporablja naša stran?
Ime piškotka Trajanje piškotka Opis piškotka
_ga 2 leti od namestitve/posodobitve Beleži statistiko obiskanosti spletne strani.
_gat 10 minut od namestitve/posodobitve Beleži novega uporabnika ali novo sejo.
_utm* do 2 leti od namestitve/posodobitve Google Analytics statistika.
NID 6 mesecev od namestitve/posodobitve Beleži informacije o brskalniku in vaše nastavitve pri uporabi Google Zemljevidov.
PREF 8 mesecev od namestitve/posodobitve Shranjuje nastavitve Youtube videa, ki jih uporabnik nastavi med gledanjem.
VISITOR_INFO1_LIVE 1 leto od namestitve/posodobitve Ocenjuje hitrost internetne povezave obiskovalca, ki jih potrebuje Youtube za določitev predvajane kvalitete videa.
YSC Do konca seje (dokler uporabnik na zapusti strani oziroma zapre brskalnik) Piškotek ustvari Youtube. Natančen opis za kaj ga potrebuje ne obstaja vendar smo prepričani, da ni škodljiv.
ci_session 1 leto od namestitve/posodobitve Piškotek ogrodja na katerem je zgrajen naš CMS sistem.

Nastavitve piškotkov

Vsi brskalniki vam omogočajo nadzor nad piškoti. Za vas smo pripravili navodila, kako dostopate do nastavitev piškotkov v izbranem iskalniku:

Microsoft Internet Explorer: Start button > Internet Explorer > Tools > Internet Options > Privacy > Settings
Mozilla Firefox: Firefox menu > Preferences > Privacy
Google Chrome: Chrome menu > Settings > Show advanced settings > Privacy > Content settings > Cookies
Apple Safari: Safari > Preferences > Security
Opera: Opera > Preferences > Advanced > Network

Če se odločite za izbris ali blokiranje piškotkov, se lahko zgodi, da nekatere spletne strani ali njihove funkcije ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito. Ob vsakem obisku boste tudi prejeli obvestilo o piškotkih.

V primeru, da nadgradite vaš brskalnik ali napravo z novo različico, je potrebne nastavitve piškotkov ponovno urediti.

Več informacij o zakonodaji in rabi piškotkov najdete tudi na spletni strani: https://www.ip-rs.si/