Politika o privatnosti

Politika o privatnosti

 

Vaša privatnost nam vrlo važna, zbog toga pažljivo štitimo osobne podatke koje nam povjerite i uvijek Vas jasno informiramo o njihovoj obradi.

U ovom dokumentu je opisano kako koristimo i obrađujemo Vaše osobne podatke, te kako nas možete kontaktirati ako imate bilokakva pitanja vezana za njih. Na Vaša pitanja ćemo Vam vrlo rado odgovoriti. Molimo Vas, da isto tako pročitate i našu Izjavu o kolačićima, gdje ćete saznati kako tbs-team24.com koristi kolačiće i sličnu tehnologiju.

Ako ste već koristili naše usluge, vjerojatno znate da tbs-team24.com nudi usluge korisnicima koje su jednostavne za korištenje. TBS Team 24 se je razvilo, iz poduzeća koje je organiziralo pomoć na cesti samo komercijalnim vozilima, u univerzalni centar za pomoć s fokusom na inovativnost i razvoj uslužnih djelatnosti. U tom razvojnom periodu smo riječ ''usluga'' doveli do savršenstva. Kao dio naših usluga pružamo Vam medicinsku pomoć s našom održivom i pouzdanom mrežom pružatelja zdravstvenih usluga. Pomažemo Vam s problemima na cesti s našom uslugom za Pomoć na cesti. Vodimo brigu i o pomoći u kući te isto tako pružamo pomoć našim korisnicima. Mi smo asistencijska platforma na koju možete računati 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Ova Izjava o privatnosti se odnosi na sve vrste informacija koje prikupimo.

Izjava o privatnosti će se s vremenom mijenjati. Ako Vam Vaša privatnost mnogo znači, redovito posjećujte našu internet stranicu, da ih možete pratiti. Ako ćemo izmijeniti Izjavu o privatnosti tako da će utjecati direktno na Vas (ako na primjer namjeravamo koristiti Vaše osobne podatke u svrhe koje nisu navedene u Izjavi o privatnosti) o tome ćete biti prethodno obavijestiti.

Važno: Ako se ne slažete s ovom Izjavom o privatnosti, morate prestati koristiti naše usluge. Ako se slažete s našom Izjavom o privatnosti, možete nastaviti pratiti naše postove.

Koje vrste osobnih podataka prikupljamo?

Tbs-team24.com prikuplja i koristi osobne podatke koje nam povjerite Vi sami. Za prijavu na naše novosti trebamo Vašu e-mail adresu. Ako ste zainteresirani za druge usluge koje nudimo, potreban nam je Vaš broj mobitela, e-mail adresa te informacije o Vašem imenu, prezimenu i adresi.

Osobni podaci, koje automatsko prikupljamo

Čak i ako ne koristite niti jednu našu uslugu, automatsko prikupljamo određene podatke prilikom posjete naše internet stranice ili aplikacije. To uključuje Vašu IP adresu, datum i vrijeme pristupa našim uslugama, strojne i programske opreme ili preglednik kojeg koristite te informacije o operativnom sustavu Vašeg osobnog računala, verziji aplikacije i postavke jezika. Isto tako, prikupljamo informacije o klikovima i prethodno posjećene internet stranice. Kolačiće koristimo kao sastavni dio naše internet stranice. Više o kolačićima možete pročitati u Izjavi o korištenju kolačića./p>

Ako koristite mobilni uređaj, prikupljamo podatke koji ga identificiraju, postavke i značajke uređaja, pad aplikacije i druge aktivnosti sistema.

Zašto prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke?

Prikupljene osobne podatke koristimo na više načina. Vaše osobne podatke ćemo koristiti za:

a) slanje elektroničkih novosti i obavijesti,
b) komuniciranje s Vama (s Vama smo isto tako u kontaktu i u drugim slučajevima, između ostalog putem e-maila, pošte, telefonskog poziva ili SMS poruke - odabrana metoda ovisi o kontaktnim podacima koje ste podijelili s nama),
c) unaprjeđivanje naših usluga (osobne podatke koristimo i u analitičke svrhe kao dio naših težnji da unaprijedimo naše usluge i korisničko iskustvo. Podaci se isto tako mogu koristiti za testiranje, uklanjanje problema te unaprjeđivanje rada i kvalitete naših internet usluga. Glavni cilj je unaprjeđivanje naše internet platforme za Vaše korištenje zbog čega je naša internet stranica jednostavna i ugodnija za upotrebu),
d) za upravne potrebe (uz prethodno navedeno, u pojedinim slučajevima Vaše podatke moramo upotrijebiti za rješavanje sudskih sporova, regulatornih istraga i usklađivanje ili postupanje u skladu sa zakonskim zahtjevima ureda koje provode zakon.).

Osim gore navedenih podataka, za svrhu dokazivanja osobnog pristanka ćemo prikupiti informacije o adresi internet stranice, Vaša IP adresa i vrijeme potvrđivanja suglasnosti te druge informacije povezane s ostvarivanjem Vaših prava pri zaštiti osobnih podataka.

Imate pravo da se u bilo kojem trenutku odjavite odnosno odustanete od Vaše suglasnosti do elektroničkih novosti odnosno pozivnica na događaje.

Uz svaku poruku koja sadrži novost, obavijest ili pozivnicu ćemo Vam poslati poveznicu s internet stranicom preko koje ćete moći jednostavno otkazati Vašu suglasnost. Otkazivanje suglasnosti, isto tako, možete bilo kada javiti na adresu e-pošte: .

Vaše osobne podatke ćemo obrađivati do trenutka kada zaprimimo Vaš zahtjev za odjavu što automatski znači otkazivanje Vaše suglasnosti. Po zaprimanju zahtjeva za odjavom više nećemo koristiti prikupljene osobne podatke za slanje elektronskih novosti ili pozivnica na događaje i za profiliranje. Nakon odjave odnosno otkazivanju suglasnosti, Vaše podatke ćemo izbrisati u roku od 30 dana.

Otkazivanje suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade na temelju suglasnosti prije njenoga otkazivanja.

Prikupljene osobne podatke obrađuju naši zaposlenici koji su odgovorni za slanje novosti i elektronske pošte, sukladno sa propisima naše ovlaštene osobe za zaštitu podataka.

Prilikom obrade Vaših osobnih podataka na prethodno opisan način, mjerodavne su sljedeće pravne osnove:

U svrhu a) tbs-team24.com treba Vaš pristanak. U svrhu b) tbs-team24.com se poziva na pravnu osnovu da je obrada osobnih podataka neophodna za rad u skladu s ugovorom. Ako potrebni osobni podaci nisu dostupni, tbs-team24.com ne može pružiti traženu uslugu niti pružiti pomoć korisnicima. U svrhu c) tbs-team24.com se oslanja na poslovni interes koji je zakonom određen, da izvršava svoju djelatnost, sprječava prijevare i da pospješuje svoje djelatnosti. Kada će se osobni podaci koristi za zakonom određen interes tbs-team24.com ili treće strane, tbs-team24.com uvijek će uravnotežiti Vaša prava i interese za zaštitu Vaših osobnih podataka s pravima i interesima tbs-team24.com ili treće strane. U svrhu d) tbs-team24.com se u prikladnim situacijama poziva na ispunjavanje zakonskih (kao što su zakonski zahtjevi tijela nadležnih za provedbu zakona).

Kontaktni podaci

Upravitelj osobnih podataka za ovaj pristanak je:
TBS TEAM 24 d.o.o., Ljubljanska ulica 42, SI – 2000 MARIBOR
Oznaka zbirke upravitelja je EDO-005.

Vaša prava u vezi sa obradom osobnih podataka

Pravo pristupa

Imate pravo provjeriti prikupljamo li Vaše osobne podatke, te imate pravo na pristup tim informacijama.

Ako kao pojedinac želite provjeriti prikupljamo li osobne podatke, to možete zatražiti u pisanom obliku putem e-pošte.

Pravo na brisanje osobnih podataka (»pravo na zaboravu«)

Kao pojedinac na koga se odnose osobni podaci, imate pravo da bez nepotrebnog odugovlačenja izbrišemo osobne podatke koji su povezani s Vama. mi pa imamo obavezu izbrisati ih bez nepotrebnog odugovlačenja u sljedećim slučajevima:

kada se pojedinac, na kojega se odnose osobni podaci, ne slaže s obradom podataka (vidi pravo na prigovor),
ako osoba ukine suglasnost temeljem koje se obrađuju podaci,
ako su osobni podaci bili obrađeni protuzakonito,
osobne podatke treba izbrisati zbog ispunjavanja zahtjeva određenih propisima.
Podatke nećemo ukloniti ako je potrebna obrada osobnih podataka:
za ispunjavanje zakonske obaveze na temelju propisa,
za primjenu, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva.

Ako kao pojedinac želite da izbrišemo Vaše osobne podatke, to možete zatražiti preko pismenog zahtjeva. Pravo na brisanje možete zatražiti samo u određenim slučajevima koji su opisani u ovom poglavlju.

Pravo na popravak

Kao pojedinac, na koga se odnose osobni podaci, imate pravo da popravimo netočne osobne podatke koji se odnose na Vas bez nepotrebnog kašnjenja.

U skladu s namjenom obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, uključujući i njihove dopune.

Glede na to da osobne podatke obrađujemo u svrhu marketinga, Vi kao pojedinac na koga se odnose osobni podaci, imate pravo da se pritužite obradi osobnih podataka koji se na Vas odnose, korišteni u svrhu marketinga, uključujući sa stvaranjem profila povezanog s marketingom.

Pravo na ograničavanje obrade podataka

Kao pojedinac na kojeg se odnose osobni podatci imate pravo ograničiti njihovu obradu u sljedećem slučaju:

ako se ne slažete sa ispravnosti podataka u periodu provjeravanja ispravnosti osobnih podataka,
obrada nije u skladu sa zakonom i kao nositelj podataka, suprotstavljate se brisanju osobnih podataka i umjesto toga zahtijevate ograničavanje njihove upotrebe,
osobne podatke više ne trebamo za obradu nego za primjenu, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva trebate Vi kao nositelj podataka,
ako ste kao nositelja podataka, podnijeli prigovor na obradu osobnih podataka, do trenutka kada se ne zaključi da su naši razlozi potkrijepljeni zakonom kao upravitelja podataka prevladaju nad Vašim razlozima kao pojedinca.

Ako ste kao nositelj podataka tražili ograničenje upotrebe zbog navedeni razloga, u tom primjeru, podatke možemo samo spremiti, druge vrste obrade možemo izvršiti samo:

s Vašim pristankom, kao pojedinca na koga se odnose podaci,
za primjenu, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva,
za zaštitu prava druge fizičke ili pravne osobe ili
zbog značajnog javnog interesa Unije ili države članice.

Prije prekidanjem ograničenja obrade osobnih podataka Vas moramo obavijestiti o prekidu ograničenja kao pojedinca na koga se odnose osobni podaci.

Ako odbijemo Vaš zahtjev za brisanje podataka ili želite samo ograničiti obradu Vaših osobnih podataka, možete pismenim putem zatražiti da samo ograničimo obradu Vaših osobnih podataka. Pravo na ograničenje upotrebe osobnih podataka možete koristiti samo u prethodno navedenim slučajevima.

Pravo na žalbu nadzornom tijelu

Bez posredovanja u druge administrativna ili pravna sredstva, Vi kao nositelj podataka imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu, posebice u državi članici u kojoj imate boravište, gdje je Vaše radno mjesto ili u kojem došlo je do navodnog kršenja pravila ako smatrate da obrada Vaših osobnih podataka krši Opću uredbu o zaštiti podataka.

Nadzorno tijelo, kojem je podnesen prigovor, obavijestit će Vas kao podnositelja pritužbe o stanju i o rješenju žalbe, te uključujući mogućnost pravnih sredstava na temelju 78. član Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Kao pojedinac na koga se odnose osobni podaci imate prvo da pritužbu na adresu:

Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, e-pošta:

Povjerenik za informiranje će Vas obavijestiti o stanju predmeta i njegovoj odluci o pritužbi u skladu s propisima.

Procesor osobnih podataka

Procesor osobnih podataka koji omogućava rad elektronskog prihvaćanja i pohranu prikupljenih podataka je:

The Rocket Science Group, 530Means St NW, Atlanta, GA 30318, SAD

O internet stranici i obradi osobnih podataka brinemo zajedno s našim vanjskim suradnicima.

Prijenos osobnih podataka

Osobne podatke nećemo posredovati trećim osobama ili trećoj državi, osim u slučajevima koji to zakonom zahtijevaju što se odnosi na slučajeve u kojima su podaci zatraženi od strane ovlaštenih osoba ili tijela.

Pravo do prijenosa osobnih podataka

Kao pojedinac imate pravo pridobiti osobne podatke koji se odnose na Vas, koje ste proslijedili upravljaču, u strukturiranoj, opće korištenom obliku i strojno čitljivom obliku. Pod određenim uvjetima, možete zatražiti da se te informacije proslijede drugom upravljaču.

Koje sigurnosne mjere i mjere spremanja upotrebljava TBS-Team kako bi zaštitili Vaše osobne podatke?

Pratimo odgovarajuće korake kako bismo spriječili neovlašteni pristup i zlouporabu osobnih podataka.

Vaše osobne podatke ćemo čuvati sve dok vjerujemo da je potrebno da vam osiguramo korištenje naših usluga (uključujući uređivanje korisničkog računa (ako je stvoren)) kako bi se uskladili s važećim zakonom, riješili sporove sa strankama te, koliko je potrebno, nastaviti s poslovanjem, uključujući otkrivanje i sprječavanje prijevara i drugih nezakonitih aktivnosti. Ova Izjava o privatnosti odnosi se na sve osobne podatke koje čuvamo. U primjeru da imate pitanja o određenom razdoblju čuvanja određenih vrsta osobnih podataka koje obrađujemo o Vama slobodno nas kontaktirajte putem gore navedenih kontaktnih podataka.

U svrhu zaštite i zaštite osobnih podataka koje nam proslijedite koristimo odgovarajuće poslovne sisteme i postupke. Također koristimo sigurnosne postupke te tehnička i fizička ograničenja pri pristupu i korištenju osobnih podataka na našim serverima. Samo stručno osoblje ima pristup osobnim podacima tijekom njihovog rada.

Objašnjenja o korištenju online kolačića

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina web stranica pohranjuje u uređaje s kojih korisnici pristupaju internetu u svrhu prepoznavanja pojedinih uređaja koje su korisnici koristili prilikom pristupanja. Na taj način si mrežno mjesto zapamti postavke koje ste kao korisnik prethodno izabrali (npr. jezik) te Vam s time značajno olakšava daljnje korištenje. Kolačići ubrzavaju i pojednostavljuju interakciju između korisnika interneta i web stranice. Web stranica s pomoću kolačića pamti preference i iskustva korisnika, čime se štedi vrijeme, a web stranice je moguće učinkovitije i lakše pretraživati. Koristi ih većina web stranica.

Da bismo vam pomogli u odlučivanju o tome kako upotrebljavati kolačiće, pripremili smo vam dodatna objašnjenja. Imajte na umu da koristite web stranicu i popratni sadržaj

Vrste kolačića

Kolačići su vrsta datoteke koju generiraju i sahranjuju podaci tijekom posjeta web stranici. Dakle, sljedeći posjet vam pruža mnogo lakše i brže pregledavanje iskustvo. Razlikujemo dvije vrste kolačića:

Povremeni kolačići (session cookies) koji su stvoreni samo privremeno i snimaju podatke tijekom pregledavanja. Kada zatvorite prozor preglednika, kolačići se obrišu.
Trajni kolačići (persistent cookies) ostaju na kompjuteru ili drugom uređaju i aktiviraju se svaki put kada posjetite Internet stranicu.

Koje trajne kolačiće koristi naša internet stranica?
Ime kolačića Trajanje kolačića Opis kolačića
_ga 2. godine od instalacije / nadogradnje Bilježi statistiku posjeta web stranici.
_gat 10 minuta od instalacije / nadogradnje Zapisuje novog korisnika ili novu sesiju.
_utm* do 2. godine od instalacije / nadogradnje Google Analytics statistika.
NID 6 mjeseci od instalacije / nadogradnje Bilježi podatke o vašem pregledniku i postavkama prilikom korištenja Google karata.
PREF 8 mjeseci od instalacije / nadogradnje Sprema postavke YouTube videozapisa koje korisnik postavlja prilikom gledanja.
VISITOR_INFO1_LIVE 1. godine od instalacije / nadogradnje Ocjenjuje brzinu internetske veze posjetitelja kako bi Youtube mogao odrediti kvalitetu prikaza videozapisa.
YSC Do kraja sesije (sve dok korisnik napusti stranicu ili zatvori preglednik) Kolačić ustvari Youtube. Točan opis ne postoji, ali sigurni smo da nije štetan.
ci_session 1. godine od instalacije / nadogradnje Kolačić u okviru kojeg se gradi naš CMS sustav.

Internet stranice Društva prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica.

Vlasnici pretraživačkih trgovačkih društava informiraju vas o načinu upravljanja kolačićima. Više pročitajte na povezanim linkovima.

- Google Chrome (https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en)
- Internet Explorer (https://support.microsoft.com/en-us/help/260971/description-of-cookies)
- Mozilla Firefox (https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer)
- Safari (Desktop) (https://support.apple.com/kb/PH5042?locale=en_US)
- Safari (Mobile) (https://support.apple.com/en-us/HT201265)
- Android Browser (https://support.google.com/nexus/answer/54068?visit_id=0-636633878327050792-3473107850&hl=en&rd=1)
- Opera link (https://www.opera.com/help)
- Opera Mobile (https://www.opera.com/help/mobile/android#privacy)

Za preostale pretraživače, molimo vas konzultirajte se s pripadajućom dokumentacijom koju vam pruža dotično trgovačko društvo u čijem je vlasništvu pretraživački sustav.

Ako odlučite izbrisati ili blokirati kolačiće postoji mogućnost da neki dijelovi web stranica ili njihove značajke neće raditi ispravno ili jednako učinkovito. Tijekom svakog posjeta ćete dobiti obavijest o kolačićima.

U slučaju da nadogradite preglednik ili uređaj sa novom verzijom potrebno je ponovno urediti postavke kolačića.

Za više informacija o zakonima i korištenju kolačića možete posjetiti sljedeću web stranicu: https://www.ip-rs.si